Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Besök i kyrkan, i Kibera, Nairobi.

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Besök i kyrkan, i Kibera, Nairobi.

Söndagen den sjunde november var jag i Nairobi. Peter från barnhemmet i Migori var också där. Att besöka Moses och den nya kyrkan i slummen var givet. När jag besökte platsen för två år sedan då fanns det väggar på byggnaden men inget tak. Förra året revs ju den gamla kyrkan och vi hjälpte till med att skicka pengar så att den nya kyrkan fick tak, fönster och dörrar.

Gudstjänsten börjar vid 9-tiden sade Moses. Det räcker nog att komma vid 10-tiden tänkte jag.

Moses mötte upp med oss där vid utkanten av området och guidade oss fram till kyrkan.
När jag och Peter kom dit strax efter 10 så var kyrkan halvfull. Inte förrän vid halv 12 blev det riktigt fullt.
Man kommer när man kan och lovsången börjar sjungas från klockan 9.

Peter fick predika och det gjordes på Lou-språket och översattes till Swahili och ibland till engelska.
I denna kyrkolokal bedrivs en förskola på vardagarna som heter Grace Springs Academy. Jacobs minnesfond har varit med och stöttat denna verksamhet i alla år och vi har besökt skolan/kyrkan vid våra resor och besök i Nairobi. Nedan ser ni lite bilder på barnen som var med på gudstjänsten.

När jag och Peter lämnade gudstjänsten strax efter 14 så pågick mötet fortfarande!(?) Det var extra långt denna dagen pga att de hade ett extra tillfälle för medlemmarna att samla in pengar för fortsatt färdigställande av ytterdörrar samt innergolv. Trots att de är mycket fattiga så älskar de sin församling och gör vad de kan för att kyrkan skall vara fin och praktisk att hålla ordning på också. Nedan ser ni entrén till kyrkan och hur den närmaste omgivningen ser ut.