Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Covid-19, Kenya

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Covid-19, Kenya

Även Kenya är drabbade av Covid-19. För att minska sjukdomens påverkan så stängdes hela samhället ner på en gång. Alla skolor stängdes och även marknader för mat mm stängdes ner.
Många människor i Kenya skaffar jobb endast en dag i taget och det har blivit förödande under denna perioden när allt är nerstängt. Om man inte får något jobb, får man ingen lön och det betyder att man inte kan köpa någon mat och ställa på bordet.
Barnen som går i skolan och normalt får ett mål mat varje dag, kanske nu inte får någon mat pga fattigdom.

Lokichoggio

Nedan ser ni en glad familj efter att de mottagit en extra matranson, som gör att de kan hålla hungern borta, ett litet tag.

Kibera, Nairobi

Nedan ser ni de HIV-positiva mammorna i
”Power Women Group” som normalt säljer hantverk till turister som passerar deras butik. Nu får de hjälp från Jacobs minnesfond med lite basvaror, så att livet blir lite lättare för dem och deras barn under denna svåra period när de inte kan sälja sina produkter.

Pastor Moses och några föräldrar från förskolan som också får basvaror att ta med sig hem till sina familjer. De fick komma och hämta varorna hos Moses, i skydd av mörkret, för att inte riskera uppståndelse bland andra hungriga människor i omgivningen.

Barnhemmet i Migori

På barnhemmet i Migori köptes basvaror in i början av Corona-perioden, när vi inte visste hur tillgången på mat kunde bli efter att landet hade stängts ner.

Av de äldre barnen på barnhemmet så har många fått bo hos värdfamiljer/fosterhem under lov och andra ledigheter. Så också denna perioden när de inte får bo i skolan. De får med sig basvaror till värdfamiljen från barnhemmet som kompensation och hjälp för dyrare omkostnader för mat mm.