Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Internat, boarding!

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Internat, boarding!

“Boarding” eller internat är en vanlig skolform i Kenya, alltså, barnen bor på skolan. Detta är vanligt för studenter i High school och på högre studier men på Hannah-Emuriakin skolan i Lokichoggio erbjuder vi boarding till eleverna i 7:an och från och med nästa år även 8:an. Det är de sista två åren i grundskolan.

image

När man bor i en hydda så är det svårt att göra sina läxor på grund av att man saknar ljus, att man måste vara med och laga mat, samla ved eller för att hämta vatten. För tjejerna i den åldern är risken också stor att bli bortgift. Som nygift är det ingen flicka som går på skolan och som internatelev är det mindre risk att bli bortgift. 

image

En annan stor fördel med att bo på internat är att barnen både får frukost och kvällsmat, något som inte alla barn i Loki är vana vid. Alla yngre barn på skolan är nu avundsjuka på de äldre barnen och väntar med spänning tills de själva blir så gamla att de får samma förmån, trots att de väcks redan klockan 05:00 och håller på ända till 21:30! (se schemat nedan)

Under hösten -17 önskar vi färdigställa två logement, ett för tjejerna och ett för killarna. Nu, innan det är klart så bor killarna i ett extra klassrum och tjejerna bor i “biblioteket”. Vi har redan gjort i ordning grundplattorna för bägge byggnaderna. För att kunna göra färdigt dem behöver vi din ekonomiska hjälp.

Ditt bidrag behövs och är viktigt, tack!