Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Jacobs minne stödjer:

DEN BARMHÄRTIGE SAMARITEN-HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP

Att hjälpa vuxenlösa barn i Migori, Kenya, fast man bor i Sverige, det är möjligt genom det arbete som föreningen den barmhärtige samariten gör.

De har köpt mark och byggt ett barnhem med sovsalar, kök och tvättrum m.m. För 4 år sedan köptes en ko som redan har fått flera kalvar. Tanken är att barnen skall få vara där i några år tills de är friska, glada, harmoniska och kommit ikapp i skolan, sen ska de flytta ut i byarna igen till “nya familjer”. Den mottagande familjen får i sin tur en get och även trädplantor som tack för att de tar hand om ett barn . När ett barn flyttar ut från barnhemmet så kan ett nytt barn få flytta in. Som ni ser på bilderna så kommer det även nyfödda barn till barnhemmet.

Det krävs ganska mycket uppföljning när barn flyttar ut från barnhemmet men Peter och hans team är duktiga och trogna i sina uppgifter. Tack vare duktiga och engagerade kenyanska medarbetare har barnhemmet fått utmärkelser från staten om att barnhemmet är mycket välskött, rent, barnen är glada och harmoniska och pengarna används väl. Vi är mycket stolta och glada för det.

Idag finns det ca 30 barn på hemmet och flera är babies. Vårt nästa mål är att bygga en babyavdelning, samt en liten affär, för det finns ingen i området.

www.denbarmhartigesamariten.se