Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Loki Student!

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Loki Student!

I november 2018 så gick de första eleverna ur vår skola Hannah-Emuriakin Primary School i Lokichoggio. På bilden ser ni de 35 eleverna tillsammans med flera stolta lärare. Både vi och lärarna är så stolta och glada för de jättefina resultaten de fick på de nationella proven.

image

Eleverna fick inbjudningar direkt från olika gymnasieskolor i Kenya beroende på vilka resultat de fick på de nationella proven. Det finns inga gymnasieskolor i Lokichoggio. Eleverna måste därmed flytta till andra orter.

Tillsammans med byföreningen LEDO så finns det ett stipendieprogram för fortsatta studier till ungdomar utan egna ekonomiska möjligheter.
Vi uppmuntrar ungdomarna att läsa vidare eftersom det är svårt att få jobb efter bara grundskoleutbildning, och det särskilt i Lokichoggio. 23 elever från höstens avgångsklass antogs till årets stipendieprogram. 

Jacobs minnesfond vill vara med och stödja minst fyra ungdomar per år för deras gymnasieutbildning. För 400 kr/månad/elev så hjälper vi till med kostnaderna för skolavgift, boende, mat, resor mm.
Årets fyra studenter ser ni på bild nedan.

Vill du bli fadder för en elev som går gymnasiet?
Det betyder mycket och gör stor skillnad!