Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Nio svenskar till Kenya

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Nio svenskar till Kenya

Den 10 oktober så åker jag och Maria och sju kompisar till Kenya för att besöka barnhemmet och skolan, som Jacobs minnesfond stödjer. Att möta barn och leka med dem, och uppmuntra personalen är härligt. Att få se arbetet på plats är något speciellt. Efter några dagars acklimatisering i Nairobi så flyger vi till Lokichoggio. Det är en plats som ingen annan, mycket torrt och varmt. Men för barnen att få gå på vår skola med fina klassrum och fri tillgång till vatten att dricka och en daglig lunch, så är de både glada och stolta. 

Efter “Loki” så fortsätter vi mot Migori som ligger i sydvästra Kenya. Där är det grönare och inte lika varmt och torrt. Att besöka barnhemmet och få några dagars lek med barnen och att få lära känna dem och personalen också är spännande. Tänk att inte ha några föräldrar!(?) Det är underbart att se personalen när de tar hand om barnen och ger dem en ny stor familj med många syskon och även många nya föräldrar.

image
image
image

I Lokichoggio är det nationella prov nu. Se vilka engagerade barn som skriver för att få bra betyg och därmed få en chans att kunna läsa vidare när grundskolan slutar, efter 8:an.

image

Vill du vara med och stödja en student? Med 400 kr per månad så ger du ett barn en chans till fortsatt skolgång och stora chanser till ett jobb efter avslutad utbildning. Tiden för gymnasiet eller High School är fyra år.

image

I år är det 45 barn som går ut åttonde klass.
Förra året var det bara 12 elever i avgångsklassen, vars föräldrar själva kunde bekosta barnens High School.

image
image