Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Hannah-Emuriakin-skolan i Loki

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Hannah-Emuriakin-skolan i Loki

image

Som ni kan se på uppställningen i bilden nedan så går det nu 390 barn i skolan Hannah-Emuriakin. 

image

Tre stycken förskoleklasser och tre/fyra klasser i grundskolan, Primary school. I dagsläget finns det åtta klassrum och till våren så står ännu en skolbyggnad klar med ytterligare fyra klassrum. När Birgitta och KeA kom till Lokichogio för drygt fyra år sedan så satt ett hundratal barn under ett träd och fick sin undervisning. Tack för ert stora engagemang och uppfinningsrikedom, för att ge barnen fantastiska möjligheter till utbildning och en ljus framtid.

image

Förskolan med fyra klassrum är byggnaden närmast kameran. I byggnad nummer två finns köket. Att servera lunch till flera hundra barn kräver sin struktur med både personal och utrymme. Byggnad nummer tre är grundskolan som också har fyra klassrum. (betald av Jacobs minnesfond,) Byggnaden bredvid, som snart skall få tak, är administrationsbyggnaden. Den skall innehålla lärarrum, bibliotek och förråd mm. Längst bort kommer sedan grundskolebyggnad nummer två, även den med fyra klassrum och en större samlingssal.

image

Här ser ni växthuset och dess lilla vattentorn. Här odlas tomater och andra nyttiga grönsaker till skolbarnen.  

image

Så här glad är/blir man när man får gå i skolan i Loki. Där får man ju också ett mål mat per dag. Alla familjer har inte råd att låta sina barn gå i skolan. För 200 kronor per år så kan du hjälpa ett barn med kostnaden för skolgång (160 kr) och för en skoluniform (40 kr). Hör av er!