Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Volontär-rapport från Åsa:

Hej!

Vi har haft många härliga dagar med många nya intryck. Vi håller på med olika projekt, syr gardiner till restaurangen, sytt bakdukar till bageriet, haft tre sykurser som vi förberett med tyger och mönster. Vi har varit och designat smycken så de får lite nya idéer på vad som går att sälja i Sverige.

Vi har träffat så många tacksamma människor, många är så glada för att vi är här och hjälper till samt lär dom olika saker som att göra mönster, klippa i tyger och att sy. Igår hade vi klädutdelning på skolan till 170 barn, så glada de blev, det var verkligen kul att se. Tack till alla er som bidragit och som gjort detta möjligt!
I fredags var vi med på utdelningen av matpaket till de allra fattigaste familjerna. Många av barnen har flera syskon och bara en förälder i livet, några bodde hos ensamma äldre personer som fått ta hand om barnen då föräldrarna inte finns, dessa barn är de som flera av oss sponsrar med 140kr/månad så de får matpaket varje fredag. Nu ser vi att hjälpen verkligen behövs och att den går fram på ett fantastiskt bra sätt till de mest behövande.
En läkare och en sköterska från läkarbanken har varit här de senaste veckorna och undervisat och skött om många människor. De åkte hem idag och nu vet de inte när nästa team kommer, beslut ska tas i början på mars ang fortsatt stöd, behovet är stort så vi hoppas på en fortsättning för barnens bästa. Många har inte råd att gå till läkare när de är sjuka. Vi har sett barn som bara ligger helt utmattade när de kommit till kliniken. Efter att fått dropp och några dagars vila så har de piggnat till. Många blir väldigt dåliga pga infektioner, malaria och hög feber, och i denna värme och kombination med lite mat så blir de väldigt drabbade. Vi har haft mellan 35-42 grader varmt i skuggan sedan vi kom.
Vi ser många som kanske bara får ett mål mat om dagen och krafterna räcker inte till till allt som att hämta vatten några km bort antingen bärandes på huvudet eller en stor dunk i varje hand. Många får verkligen slita och de har det otroligt fattigt. 

Insamlingen som vi hade innan vi åkte har verkligen varit till stor hjälp för många, nu kan barnen byta kläder så de kan tvätta de de hade på sig. Vi har tvättat barnen med tvål som löddrar de gillade dom och de luktade såååå gott efter, vi har även tvättat kläder så de blev rena. Det finns att göra och särskilt barnen är nyfikna på när vi grejar. Hoppas nu att de fortsätter tvätta sig och kläderna, det var så kul när vi tvättade håret på dom, de tvättade både två och tre gånger till och verkade gilla det. Många härliga skratt har det blivit. Vi har så mycket mer att berätta, men jag återkommer. Vi har haft en fantastik resa så här långt, må så gott så hörs vi!

Varma hälsningar från oss alla 6 genom Åsa