Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Lokichoggio, Turkana

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Lokichoggio, Turkana

I nordvästra Kenya, endast 30 km från gränsen mot Syd-Sudan, där ligger Lokichoggio. Idag bor det cirka 20’000 människor i staden. För 13 år sedan var KeA Arnlund här på uppdrag som pilot under några månader. Birgitta, hans fru var också med. Som lärarinna var hon nyfiken på skolorna i området. Hon frågade på ett ställe efter närmaste skola. Då svarade någon, -De sitter under träden där borta! Det fanns ingen skolbyggnad men flera engagerade föräldrar såg till att barnen fick undervisning ändå. Så här såg det ut med skolan i Emuriakin, ”den glömda byn”.

Lärarna frågade Birgitta om hon kunde hjälpa dem att bygga en skola. Det verkade såklart övermäktigt i den situationen. Birgitta och lärarna enades ändå i en gemensam bön till Gud om hjälp med ekonomiska resurser och byggkompetens, för att kunna bygga en ny skola.
Ett år senare var Birgitta och KeA tillbaks i Loki med uppdraget att bygga den första skolbyggnaden, med fyra klassrum. Bönen var besvarad!

Med god hjälp från arbetsvilliga kvinnor och män så kunde KeA och de tillsammans uppföra den första byggnaden och skolan kunde invigas 2010. Glädjen var stor!

Nu, drygt tio år senare så finns det många byggnader på skolan. Tio klassrum, aula, toaletter, duschar, vattentorn, sovsalar, bibliotek, datasalar, personalrum och växthus. Tack vare insamlade medel till Jacobs minnesfond så fortsätter det viktiga stödet till denna skolans drift för lärarlöner, skolmaterial och inte minst till den dagliga skollunchen för cirka 480 elever.