Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Mat till behövande!

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Mat till behövande!

Några kilometer från skolan i Lokichoggio, så ligger byn Naroot, som vi berättat om tidigare. Invånarna i denna by kommer från en annan plats långt därifrån, men behövde flytta pga dåliga förutsättningar för deras djur att överleva. Om inte djuren överlever så har de inga inkomster alls och kan inte köpa mat mm. Nu, som invandrare i detta området, så kämpar de och försöker leva sina liv, men det går knackigt.

Evangelisten Francis får ofta förfrågningar om när han kan komma ut till deras by med extra mat, såsom majs, bönor och matolja?
Jacobs minnesfond har vid flera tillfällen hjälpt till och skickar pengar som Francis köper mat för. Jag och Maria har ju själva varit med på plats vid tidigare tillfällen. Att de överlever över huvud taget är för oss en gåta. Förutom de små inkomsterna från djuren, får och getter så försöker även kvinnorna att gå ut i vildmarken och samla ihop grenar som de samlar på huvudet och bär med sig till ”stan” och säljer för en liten peng. Inga barn från byn går i skolan.

Glädjen är stor i byn vid matleveransen och de skickar även med ett stort tack får gåvorna.