Bankgiro: 776-7379
Swish: 123 480 9505
info@jacobsminne.se
Jacobs minnesfond, för utsatta barn i Kenya

Äntligen så kom vi iväg, på vår resan till Kenya.

Jacobs minnesfond- för utsatta barn i Kenya

Äntligen så kom vi iväg, på vår resan till Kenya.

Vi är, förutom Jacobs familj, kusinerna Sara, Anna, Isak och moster Annelie. På annandag påsk, den 1:a april, så var vi i Kibera, Nairobis stora slumområde med flera hundra tusen invånare på en yta ungefär lika stor som Öckerö. Här ligger Grace Springs Academy, en förskola på veckorna och en kyrka på helgerna. Tack vare Svenska Skolan i Nairobis samarbete med dem så har vi lärt känna rektor/pastor Moses och fått hälsat på och träffat många av barnen som går på skolan.image

image

Trots fattigdom så är barnen glada för att få gå i skola. Det ger de också en extra chans till ett mål mat som serveras varje dag i skolan. Hjälp oss att hjälpa dem med bra förutsättningar inför en annars osäker framtid!

image

image

Snickaren Jared, grannen till skolan, fick en beställning av oss på fyra bord och tre stycken nya “svarta tavlor” enligt önskemål från Moses och hans kollegor.

image

Vi hade med oss skänkta barnkläder från Sverige som vi delade ut till barnen på skolan, alla fick var sitt plagg. Glädjen blev stor och kläderna åkte på direkt.

image